AKTUALNO

NOVE SUBVENCIJE EKO SKLADA

Še zmeraj je aktualnen razpis za Nepovratne finančne vzpodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stavb 99SUB-OB22.

Preberi več

Toplotne črpalke

Toplotne črpalke niso modna muha ampak nadvse učinkoviti sistemi za ogrevanje, ki pridobivajo energijo neposredno iz okolja, so dolgoročna investicija, predstavljajo neodvisnost od ostalih neobnovljivih energentov. Ko jih povežemo še z fotovoltaiko, postanemo popolnoma samooskrbni.

Seveda je tu še vprašanje financiranja. Res je, da vsaka nova tehnologija nekaj stane, a vendar gre pri investiciji toplotnih črpalk za izjemno hitro rentabilnost. Eko Sklad vsako leto nudi nepovratna finančna sredstva za uporabo obnovljivih virov energije in večjo energijsko učinkovitost. Prav tako omogoča tudi kreditiranje v naložbo. Vse prijave in dokumentacijo za Eko Sklad vam pripravimo mi.  

 Iščem najboljšo toplotno črpalko, kaj potrebujem?

Preberi več

Sončne elektrarne

Ko razmišljamo o samooskrbi, se skoraj vse investicije končajo oz. začnejo s sončno elektrarno. Samooskrba je dandanes skoraj neizbežna, saj nas več ali manj obdajajo električni aparati in tudi vozila. Ker pa elektrika še zdaleč ni zastonj, ampak so položnice za električno energijo čedalje višje, je prav da pridobimo vse informacije o fotovoltaiki

Sončna energija je na voljo celo leto, je čista energija, ki je zastonj. S sončno elektrarno lahko prihranimo 75% sredstev. Sama investicija se povrne že v nekaj letih (do 7 let), možno pa je tudi pridobiti ugodno kreditiranje. Ste že pridobili soglasje in iščete primernega izvajalca?

Preberi več